понеделник, 17 октомври 2011 г.

Финансиране на проект за издаване на Представителен каталог „Художници от Добрич”

Представителството на СБХ – Добрич получи финансиране на проект за издаване на Представителен каталог „Художници от Добрич”. Проектът е подпомогнат с решение на Експертна комисия за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението в Община Добрич от 10.10.2011 г.

Изданието ще е първото по рода си печатно представяне на всички изявени творци в града, с кратка творческа биография на два езика и репродукции на техни творби.
Като професионален двуезичен каталог, има амбиция да представи цялостно и обхватно творческата гилдия в Добрич и да е отражение на културния облик на града. Предвижда се да бъде разпространен в СБХ, националните и регионални художествени галерии, допълвайки панорамата на съвременния художествен живот в България.
Реализацията на проекта е възможност за популяризиране на местните творци и техните изяви, за изграждане на партньорства с галерии и ценители, като едновременно е показател за модерната философия и съвременен културен облик на град Добрич като средище на активен културен живот.
Партньори по проекта са:
Съюз на Българските художници София;
Художествена галерия – Добрич;
Дружество на Добричките художници;
Сдружение „Ателие 13”;
Творческа формация на художниците-педагози.

Няма коментари:

Публикуване на коментар