петък, 2 септември 2011 г.

Изложба живопис "Тишина" на Николай Тодоров

На 5 септември от 16.30 до 18.00 часа е откриването на изложбата "Тишина" на Николай Тодоров в Езотерична галерия "Универсум" с адрес - Варна, бул. Мария Луиза 13.
Пожелаваме успех на нашия колега!!!




"По пътя си на духовно развитие човек се стреми да достигне съвършенството, а това е тишината. Ние се раждаме в тишина и си отиваме в тишината. Ето защо трябва да се стремим да живеем в тишина, да прокудим нетишината, всичко, което смущава нашия душевен мир. Тишината това е спокойствието и благоразположението на духа. Тишината е едно състояние толкова трудно постижимо в нашия напрегнат и забързан живот, и в същото време е нещо напълно естествено.
Картините от цикъла „Тишина”, който представям са правени в едно такова състояние. Те въздействат и зареждат със своята положителна енергия, характерна за тишината. Опитах се да стана тих човек, което е много трудно, но когато човек се занимава с изкуство и в процеса на творческия акт, влиза в съприкосновение с Бог, това се получава. Опитах се да изчистя своя изказ и със средствата на минимализма да бъда максимално лаконичен, синтетичен и ненатрапчив. Картините ми, изпълнени в уникална смесена техника върху платно, които са толкова близо до природата, въздействат със своето спокойствие и съвършенство, характерни за тишината. Докосването до камъка и скалите, до първичните знаци и архетипа, до древността и вечността ме отнесоха към тишината. Да бъде тишина!"

Николай Тодоров

Няма коментари:

Публикуване на коментар